Palestinskoj tinejdžerki osam meseci zatvora zbog šamaranja izraelskog vojnika

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2018, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinskoj tinejdžerki osam meseci zatvora zbog šamaranja izraelskog vojnika

Palestinska tinejdžerka kojoj se sudi zbog udaranja i šamaranja izraelskog vojnika na okupiranoj Zapadnoj obali, prihvatila je nagodbu sa sudom.

Ona će za priznanje dobiti kaznu od osam meseci u zatvoru.

Ahed Tamimi (17) je postala heroina palestinskog otpora nakon što je 15. decembra udarila vojnika, a njena majka to uživo prenosila preko Fejsbuka. Izraelski vojnici su vršili raciju u njenom selu, nakon čega je uhapšena.

Njen advokat nije potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << informacije o sudskoj nagodbi, ali je ranije rekao da je tužilaštvo ponudilo nagodbu.

Ahed je imala 16 godina u vreme napada, a optužena je po 12 tačaka, među kojima i fizički napad. Njena majka i rođaka su takođe uhapšene i kažnjene.

Slučaj je dobio međunarodnu pažnju. Amnesty International je Tamimi nazvao palestinskom Rozom Parks. Grupa američkih javnih radnika i glumaca je potpisala peticiju tražeći njeno puštanje iz zatvora.

Autor: Fena

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.