Izvor: Radio 021, 10.Nov.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala kriminalna grupa zbog pranja novca i poreske utaje

Ukupno 14 osoba uhapšeno je u akciji policijskih snaga i tužilaštva zbog sumnje da su izveli više krivičnih dela, među njima poresku utaju, zloupotrebu položaja odgovornog lica i pranje novca.

Uhapšeni su A. K. (55), iz Beograda, osumnjičen da je organizator grupe, i M. M. (62), B. T. (38), Z. D. (27), P. V. (65), D. M. (45) i V. B. (36), svi iz Beograda, osumnjičeni da su pripadnici ove grupe.

Kao pripadnici grupe uhapšeni su i D. K. (64), odgovorno lice firmi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "Sremački tim" i "Mimi World", S.O. (56), odgovorno lice firmi "Tatmanc Impex" i "Five Mil Trading", A. N. (29), odgovorno lice firme "Niketal Angro", Z. J. (29), odgovorno lice firme "Ceart Exim", D. M. (26), odgovorno lice firmi "Lariki Tim" i "Pintila", T. M, (53), odgovorno lice privrednog društva "Tatmanc Impex", i J. K. (22), odgovorno lice firme "Ceart Exim" iz Beograda.

Postoji sumnja da su pripadnici ove kriminalne grupe u toku 2017. i 2018. godine, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, pronašli više privrednih subjekata sa teritorije Srbije koji su izvršili uplate na račune privrednih društava koja su bila pod kontrolom ove kriminalne grupe, a po prethodno ispostavljenim fakturama o navodno izvršenom prometu roba i usluga.

Nakon toga, sredstva su podizali u gotovom novcu, po osnovu takođe fiktivnih računa o navodno izvršenim uplatama i vraćali ga odgovornim licima privrednih društava koja su izvršila uplate, a zadržavali proviziju u iznosu od oko šest do 10 odsto.

Na ovaj način, pripadnici ove kriminalne grupe su do sada prisvojili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5,8 miliona dinara.

Protiv još sedam osoba, odgovornih lica privrednih subjekata, koje su izvršile novčane uplate na račune pomenutih firmi, biće podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.