Izvor: Luftika.rs, 18.Jan.2021, 18:14

Ovih 5 stvari radi svaka ljubazna osoba. Da li ste i vi lepo vaspitani?

Prva stvar koju naučimo našu decu su pravila lepog ponašanja. Mi insistiramo da oni uvek kažu „molim vas“ i „hvala“, i budu ljubazni prema svima. Nažalost, mi odrasli ponekad zaboravimo da se držimo ovih pravila, zbog čega ćemo vas u narednim redovima podsetiti na 5 stvari koje bi trebalo da radite da biste bili ljubazni.
Poštujte tuđi lični prostor U redu je da se rukujete pri pozdravljanju sa poznanicima ili ljudima koje prvi put upoznajete. To je i poželjno, osim, naravno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << tokom pandemije. Grljenje, ljubljenje i druge dodire, međutim, ostavite samo za one za koje sigurno znate da im to ne smeta.
Ne postavljajte previše lična pitanja svom sagovorniku Ako osoba s kojom razgovarate želi da vam se poveri i otkrije vam nešto o sebi što nije za svačije uši, saslušajte je i pokušajte da joj pomognete ako ima neki problem. U drugim slučajevima izbegavajte da postavljate previše lična pitanja ljudima koje ste tek nedavno upoznali, a budite oprezni i sa onima koje dugo znate.
Ne prekidajte svog sagovornika Budite dobar slušalac i uzdržite se od suvišnih upadica kada drugi pričaju, posebno kada vam govore nešto važno. Zapamtite to što ste želeli da kažete i saopštite svom sagovorniku kada se njegova beseda završi.
Budite jednako ljubazni prema domaru kao prema direktoru Lepi maniri nalažu da u komunikaciji sa ljudima iskažete jednako poštovanje prema osobama iz svih društvenih klasa. Jedino na ovaj način ćete biti stvarno ljubazna osoba.
Ne budite previše glasni na javnim mestima ili u gostima kod drugih ljudi Niko ne želi da sluša vaše razgovore telefonom u autobusu. Iz tog razloga se suzdržite od ove aktivnosti, osim ako ste dobili hitni poziv, i potrudite se da pričate tiše. Isto tako vodite računa da ne budete preglasni kada ste u gostima kod prijatelja ili rodbine, posebno ako svi sedite za stolom, piše Espreso.
Posao snova: Gledaš Netflix, jedeš picu i za to primiš 50.000 dinara!

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.