Izvor: Radio 021, 03.Sep.2020, 07:14

Otpušten urednik koji je objavio fotografiju Orbana i njegove porodice

Urednik nedeljnika "168 Ora" otpušten je pošto je list objavio fotografiju premijera Viktora Orbana sa porodicom.

Na fotografiji, koju je Orban prethodno postavio na svojoj veb stranici, vidi se šef vlade koji pozira kod kuće sa suprugom i petoro dece, uzrasta od 16 do 31 godine. Fotografija je ilustrovala članak o politici rađanja i u časopisu je objavljena ove nedelje.

Izbor urednika "prevazilazi granicu dobrog ukusa", mešanjem privatnog života i političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << subjekata, rekao je vlasnik lista Pal Milkovič.

Desetine novinara, uključujući vodeće urednike mađarskog nezavisnog informativnog portala Index.hu, dalo je krajem jula otkaze u znak protesta zbog otpuštanja glavnog urednika.

Sloboda medija u Mađarskoj znatno se pogoršala od Orbanovog povratka na vlast 2010. i država direktno kontroliše stotine lojalnih izdanja finansirajući ih velikim sredstvima iz budžeta.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.