Izvor: Radio 021, 06.Feb.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičenima za nošenje i kačenje vešala do mesec dana pritvora

Viši sud u Beogradu odredio je, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana S.G. koji je osumnjičen da je sa još jednim maloletnikom nosio vešala na protestu "1 od 5 miliona" u subotu, 2. februara u centru Beograda.

Pritvor do 30 dana određen je i policajcu iz Šapca Z.N, koji je na svom Fejsbuk profilu okačio sliku predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako visi obešen.

Obojici se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnosti, rekla je portparolka suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Bojana Stanković. Ona je precizirala da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prvom osumnjičenom odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i da ne bi uticao na svedoke.

Policajcu je pritvor određen da ne bi ponovio krivično delo.

Obojica imaju pravo žalbe vanraspravnom veću suda.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.