Izvor: Radio 021, 01.Jun.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni za bombaški napad u Lionu priznao povezanost sa Islamskom državom

Glavni osumnjičeni za nedavni bompaški napad u francuskom gradu Lionu, u kojem je ranjeno 14 ljudi, priznao je da je povezan sa Islamskom državom, izjavio je francuski državni tužilac za kontraterorizam Remi Ejc.

Ejc je u saopštenju naveo da je osumnjičeni 24-godišnji muškarac priznao da je sam napravio eksplozivnu napravu koju je potom postavio ispred pekare u Lionu.

Kako je preneo AP, Ejc je dodao da će osumnjičeni biti izveden pred istražnog sudiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Osumnjičeni, koga je francuska policija identifikovala kao Mohameda Hišema M. uhapšen je u ponedeljak i na teritoriju Francuske je ušao sa turističkom vizom u avgustu 2017. AP navodi da policija nije saopštavala podatke o njegovoj nacionalnosti, ali da pojedini francuski mediji pominju da je Alžirac. On je bio nepoznat policiji pre incidenta u Lionu.

Napad koji se dogodio 24. maja snimile su bezbednosne kamere, na kojima se vidi muškarac kako na biciklu dolazi do pekare u centru Liona. Nakon što je ostavio bicikl, muškarac dolazi do pekare ispred koje na betonu ostavlja papirni paket, nakon čega se na istom biciklu udaljava istim putem kojim je i došao. Jedan minut kasnije na snimcima je zabeležena eksplozija usled koje je popucalo staklo na vratima frižidera ispred pekare.

Za napad za sada niko nije preuzeo odgovornost.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.