Izvor: Radio 021, 13.Jul.2020, 11:38

Osuđenici u Požarevcu se odrekli dela od 100 evra pomoći i donirali novac za inkubator za bebe

U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu 174 osuđenika donirala su 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.

Kako se navodi, osuđenici su sami došli na ideju da doniraju sredstva.

Ministarstvo je podsetilo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bebe.

Na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji - Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu, odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđeni sami inicirali.

Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i osobe lišene slobode u svim zavodima i ta proizvodnja i dalje traje.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osuđenici iz Zabele donirali novac za lečenje bolesne dece

Izvor: RTS, 13.Jul.2020

U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu 174 osuđenika doniralo je 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije koronavirusa. . Osuđenici...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.