Izvor: Radio 021, 31.Mar.2020, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osoblje doma za stare u Zemunu u samoizolaciji i bolnici, o 19 starih brinuo jedan volonter

U privatnom domu "Doživeti stotu" u Zemunu nalazi se 19 korisnika o kojima je do juče brinuo samo jedan volonter, jer je kompletno osoblje u samoizolaciji, a šest korisnika i direktorka zbog virusa korona prebačeni su u bolnicu, prenosi "Politika".

Kako je navedeno, kod šest korisnika doma, direktorke ove ustanove socijalne zaštite i jedne medicinske sestre potvrđen je virus, ali ovaj objekat u Šilerovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ulici i dalje radi i u njemu se trenutno nalazi 19 korisnika.

O njima je prethodnih dana danonoćno brinuo samo jedan muškarac, koji inače nije medicinski radnik, već volonter, i to zato što su svi ostali zaposleni u samoizolaciji.

Taj čovek ranije nije bio u kontaktu ni sa kim iz ustanove, pa je zato i angažovan kao pomoć, potvrdila je Tanja Mitrović, glavna medicinska sestra doma "Doživeti stotu", koja je i sama od 25. marta u samoizolaciji.

"Naš volonter je na ivici snage, on je tamo faktički živeo dan i noć, pomagao korisnicima. Zbog toga smo i poslali molbu Ministarstvu za rad, sa pitanjem da li mogu da nam nađu neki stručni kadar dok ne izađemo iz samoizolacije. Pomoć je konačno stigla, pa odsad u domu radi i mlada medicinska sestra", rekla je Mitrovićeva.

Ona je podsetila da je virus korona najpre konstatovan kod direktorke doma, koja je od 21. marta na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Autor: Tanjug, Politika

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.