Izvor: Radio 021, 16.Nov.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija traži da se kazne oni koji su dozvolili da Promenada počne da radi bez dozvola

Opozicioni "Savez za Srbiju" saopštio je da neće odustati od zahteva da se javnosti predoče sve činjenice u aferi "Promenada", ali i da svi ljudi iz gradske vlasti u Novom Sadu koji su omogućili da se na ovakav način sagradi i otvori taj tržni centar - budu primereno kažnjeni.

Kako je naveo novosadski odbor, "to što niko od predstavnika vlasti nije prisustvovao otvaranju najvećeg šoping mola u gradu, nedvosmisleno pokazuje kako je afera ušla u novu fazu u kojoj glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vinovnici pokušavaju da sakriju sopstvenu krivicu i odgovornost prebace na investitora".

- Vlast je priznala da su opravdane sumnje u regularnost gradnje tog objekta i upozorenja na moguće posledice, o čemu već duže vreme govori čitava kritička javnost. Umesto humanog i savremenog centra za trgovinu, zabavu i rekreaciju, kako je na početku bilo predstavljeno i najavljeno, Novi Sad je dobio betonski kompleks sa nerešenim pitanjem podzemnih voda, stabilnosti tla, upotrebne dozvole i nizom drugih problema od kojih sadašnja gradska vlast pokušava da pobegne i da ih ostavi u nasleđe sledećoj lokalnoj upravi i građanima. Upravo onako kako je ova ista gradska vlast svojevremeno uradila i sa novom autobuskom stanicom - navodi "Savez za Srbiju".

Opozicija je dodala i da će nastaviti da insistiraju da se javnost obavesti o tome zašto na "Promenadi" nije urađena hidroizolacija, da li su korišćeni oni materijali koji su navedeni u projektu, jesu li poštovana pravila protivpožarne zaštite i da li su na krovnim površinama ugrađene tzv. pvc-membrane koje uopšte nisu predviđene za takve površine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.