Izvor: Luftika.rs, 02.Avg.2020, 13:23

Opozicija pozvala na protest večeras u 20h, Mihajlovićeva kaže da je to hvatanje za slamku spasa

Pokret Dosta je bilo je pozvao građane da se pridruže protestu, koji oni organizuju, večeras u 20 sati, ispred Narodne skupštine u Beogradu.
Kako su istakli, taj protest je samo uvod u blokadu rada Skupštine sutra ujutru u 9 sati.
– Cilj nenasilne blokade je da svojim prisustvom blokiramo falsifikovane poslanike da konstituišu falsifikovanu skupštinu u domu Narodne skupštine – naveli su iz DJB u saopštenju.
Oni su naveli i da je vlast objavila da je zakazala konstitutivnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sednicu „falsifikovane skupštine“ za ponedeljak ujutro, a krajni rok da se ona konstituiše po zakonu je utorak 4. avgust.
Ako se skupština ne konstituiše, pada vlast, kazali su iz DJB.
– Vlast je falsifikovala ove izbore. Nije joj bila dovoljna kupovine glasova našim parama, zastrašivanje ljudi, nesređeni birački spiskovi, kontrola medija, već je morala i da falsifikuje zapisnike sa biračkih mesta. DJB je to otkrio i pravno oborio izbore. Svi mediji, cela opozicija, cela struka, sve ‘NVO’ koje finansiraju EU, Nemačka, ćute o tome“ – stoji u saopštenju DJB.
Oni su istakli da to nije borba za DJB i za bilo čiji cenzus, već „borba za obaranje falsifikovanih izbora“.
– Vlast je ukrala glasove svim građanima, uključujući i onim koji su bojkotovali ove izbore. Ako dopustimo da vlast falsifikuje izbore, izgubili smo narodnu suverenost, vladavinu prava i demokratiju i time izgubili državu – rekli su oni.
Kako su zaključili, da li će blokada sutra ujutro u 9 časova uspeti zavisi samo od toga koliko građana će doći.
– Ako nas dođe 5.000, blokada će uspeti – stoji u saopštenju DJB.
Na ovakve pozive i najave reagovala je ministarka Zorana Mihajlović.
– Svako blokiranje rada državnih institucija predstavlja nasilje nad demokratskim principima i prekrajanje volje naroda – navela je u pisanoj izjavi Mihajlović, ističući kako su građani na izborima „jasno pokazali koga žele u srpskom parlamentu“.
– Oni koji su se plašili da na te izbore izađu jer nisu imali ništa da ponude, kao i oni koji nisu uspeli ni cenzus od tri odsto da pređu, danas bi nasilno, izazivajući incidente, da osvoje vlast“, smatra Mihajlović, naglašavajući da se „vlast se osvaja programom, radom i rezultatima, na izborima“, a ne pretnjama „pejntbol puškama, protestima i neredima”.
– U ovom teškom i izazovnom vremenu za ceo svet, kada se naša država lavovski bori da sačuva zdravlje i živote građana, pozivanje na masovna okupljanja su veoma opasna i predstavljaju vrhunsku neodgovornost i nebrigu za ljude. Još jednom srpska opozicija pokazuje koliko im je do građana i građanki zapravo stalo – tek onoliko da zadovolje sopstvene interese i sačuvaju sebe na političkoj sceni – izjavila je Mihajlović.
Izvor: Danas.rs
Ponovljeni izbori: Od 700 glasača, čak 49 slepih, a skoro pola je glasalo van biračkog mesta

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DJB na protestu pozvao na blokadu konstitutivne sednice Skupštine

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2020

Stotinak građana okupilo se večeras ispred Doma Narodne skupštine Srbije na protestu na koji je pozvao pokret Dosta je bilo (DJB), nezadovoljan rezultatima nedavno održanih lokalnih i parlamentarnih izbora...Saobraćaj je zato na potezu od zgrade pošte Srbije do Trga Nikole Pašića zatvoren od...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.