Izvor: Luftika.rs, 13.Jun.2020, 16:50

Oni su tu da nas čuvaju, a svet bi bio mnogo lepše mesto kada bi svi bili kao on (Video)

Jason Jones i njegova devojka sedeli su na travnjaku u parku u Masačusetsu, kada im je prišao policajac na dužnosti.
Jason i njegova devojka su Afroamerikanci, a policajac je belac. Imajući u vidu trenutna dešavanja u svetu, ovakav potez u najmanju ruku je mogao da izazove nelagodu kod zaljubljenog para.
Međutim, policajac je uradio nešto krajnje neočekivano. Prvo im se obratio neformalnim pozdravom ‘ćao’, a zatim se spustio na travu i sa prekštenim nogama seo naspram Jasona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << sa kojim je započeo priču.
Pogledajte u videu šta se događalo kada je Jason započeo snimanje. Prilično je ohrabrujuće kako jedno jednostavno ‘ćao’ može podstaći ovaku prijatnu, a značajnu konverzaciju.
This officer just approached me and my girlfriend while we were sitting on the beach and he took time out of his day to tell us he’s here for us. S/o to officer Bill @BeverlyPD pic.twitter.com/yaF7x01kgx
— J.Jones🎒™ (@YouAintReady_) June 2, 2020

Nakon što je Jason objavio snimak na Twitteru, oglasio se i lokalni šef policije.
„Naše policajce podstičemo na ovakvo ponašanje svaki dan, sa svim građanima. Hvala vam što je ovaj snimak dospeo u javnost. Rasizam mora da prestane, a veze među ljudima moraju da ojačaju.“
Policajac je samoinicijativno seo na zemlju, čupnuo jednu travku i obratio se Jasonu i njegovoj devojci:
„Došao sam samo da vam se javim i vidim da li ste dobro. Želim da vam kažem da vas ja neću izneveriti, tu sam da vam služim i da vas čuvam.“
„Treba nam više takvih policajaca. Oni su tu da nas čuvaju i svet bi bio mnogo bolje mesto kada bi svim bili kao on. Ulepšao mi je dan i baš mi trebalo ovako nešto“, kaže Jason.
Nekoliko toplih ljudskih reči je sasvim dovoljno…

Koliko imate prijatelja Roma i zašto nijednog?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.