Izvor: Luftika.rs, 19.Apr.2021, 18:52

On je superheroj iz Zenice, ‘leptir bez krila’ koji je zadivio planetu

Ismail Zulfić iz Zenice primer je da u životu nema prepreka ako istinski želite uspeti u nečemu. Ovaj desetogodišnji dečak rođen je bez obe ruke i s deformitetom desne noge, no to ga ne sprečava da pliva i osvaja medalje.
Njegova osobnost donosi priču koja ne stavlja probleme u prvi plan, već daje rešenja koja služe kao lekcije za bolju i zdraviju budućnost svakog pojedinca u ovom surovom društvu.
Ličnost ovog dečaka najbolje bi dočarali kada bi to povezali sa superherojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << iz stripova, onim najkarakterističnijim o kojima se danas prave filmovi. Ovaj superheroj je borac za inkluzivno društvo, još uvek je mlad da bi znao kako je svaki njegov uspeh bitan udarac u toj borbi. On je inspiracija za sve ljude širom sveta, odrasle i decu koji ga poznaju ili su čuli za njega.
“Leptir bez krila”, kako ga mnogi zovu, svaki drugi dan zajedno za svojim ocem dolazi na trening na Olimpijski bazen u Sarajevo.
Ismail je u početku imao strah od vode, a da su mu danas treninzi i bazen sve. Ismail svaki drugi dan pređe 150 kilometara kako bi trenirao.
Prema njegovim rečima, Ismailu najviše odgovara delfin kao najteži stil u plivanju, u kojem je i najuspešniji.
Ismail želi samo da je prvi. Šta god radio. Naravno bez Ismailovih roditelja i njihovog odricanja da bi njemu pružili zadovoljstvo to ništa ne bi bilo. Ismal sada pliva, skija, borda, vozi bicikl i radi sve što rade i ostala deca tipičnog razvoja.
Ismail je rekorder u Bosni i Hercegovini jer je već osvojio 40 medalja.
“Sve su mi medalje drage, ali najviše volim zlatne jer znam da sam prvi. Isto tako, najviše volim kad nas trener pusti deset minuta pred kraj treninga da se igramo u malom bazenu. Također, volim se takmičiti sa drugarima. Pošto mi je trening poslijepodne, imam vremena i da se igram, vozam na biciklu i igram fudbal. Znam kad mi je vrijeme za trening i tad ostavljam sve. Imam više želja, a neke od njih su: da postanem svjetski prvak u plivanju, da upoznam Cristiana Ronalda, da upoznam Beytullaha Eroğlua (turski plivač koji je rođen bez gornjih ekstremiteta op.a.) i da otplivamo zajedno”, kazao je Ismail.

Izvor: Facebook/Jasmin Imamović – Naša planeta
Majka devojčice sa posebnim potrebama: Roditelji, naučite decu da moja Mila nije čudovište

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.