Omiljena srpska banja danima bez vode, na 40 stepeni jedna cisterna gasi žeđ turistima i meštanima

Izvor: Luftika.rs, 03.Jul.2022, 12:50

Omiljena srpska banja danima bez vode, na 40 stepeni jedna cisterna gasi žeđ turistima i meštanima

Sokobanja je kako tvrde meštani, već pet dana bez vode. Osim šture informacije na lokalnom portalu iz Sokobanje zvaničnog saopštenja nema.
Stanovnici većeg dela Sokobanje već pet dana su navodno bez vode. Predsednica OO “Demokratske stranke” iz Sokobanje kaže da je razlog navodno zamućenje reke Moravice, a veliki problem je nedostatak informacija iz JKP “Napredak”.
– Zbog zamućenja Moravice u Sokobanji je već nekoliko dana isključena fabrika vode. U većem delu Sokobanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << već pet dana nema vode. Situacija je veoma ozbiljna jer je turistička sezona u jeku, a ovih dana su i velike vrućine – ističe Tanja Nikolić, predsednica OO “Demokratske stranke” u Sokobanji.
Prema njenim rečima u ovakvoj situaciji je neophodno da rukovodstvo JKP i opštine bude u stalnoj komunikaciji sa građanima, i da donose posebne mere kako bi makar u nekom delu dana građani dobili vodu, kao i da na velikom broju mesta budu obezbeđene cisterne za snabdevanje vodom.
Foto: Tanja Nikolić – Ali u JKP-u se, uglavnom, ne javljaju na telefon i osim jednog šturog saopštenja preko lokalnog portala nemamo drugih informacija. Obezbeđena  je jedna cisterna koja u različitim terminima u gradu obezbeđuje vodu. Nezvanično sam dobila informaciju da je fabrika vode danas uključena i da se očekuje da u večernjim časovima građani dobiju vodu – kaže ona za Danas.rs.
Predsednica OO “Demokratske stranke” ističe i to da je SNS, 2016. godine došao na vlast sa obećanjem da će pitanje vodosnabdevanja rešiti već u prvoj godini vlasti.
– To se do današnjeg dana nije desilo. Prioritet Sokobanje je okupljanje stručne javnosti kako bi konačno dobili pravi projekat koji će jednom za svagda rešiti pitanje vodosnabdevanja – navodi ona.
Kako se navodi u saopštenju preduzeća „Napredakˮ od 29. juna dostavljenog redakciji Sokobanja press, Fabrika vode „Carinaˮ imaće dvodnevni prekid rada. Prekid u radu najavljen je za 29. i 30.jun.
Kako stoji u obrazloženju uzrok je veliko zamućenje reke Moravice koje je nastalo usled padavina. Dodaje se i to da će gašenje fabrike biti iskorišćeno za radove na tranzitnim pravcima.
Izvor: Danas.rs
Šta to pobogu nudi bazen u Vrdniku kad ulaz košta „tričavih“ 5.900 dinara

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.