Izvor: Radio 021, 19.Mar.2019, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 1.000 policajaca i vojnika prebeglo iz Venecuele u Kolumbiju

Oko 1.000 pripadnika venecuelanskih snaga bezbednosti dezertiralo je i pobeglo u Kolumbiju od prošlog meseca, ostavivši za sobom svoje uniforme i oružje, saopštile su kolumbijske vlasti.

Kolumbijsko Ministarstvo spoljnih poslova iznelo je u saopštenju najnovije podatke o broju venecuelanskih policajaca i vojnika koji su napustili vladu predsednika Venecuele Nikolasa Madura i prebegli u Kolumbiju.

Kolumbijski zvaničnici su saopštili i da su svi dezerteri dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << smeštaj, potrebnu zdravstvenu negu i pravnu zaštitu nakon dolaska u Kolumbiju.

Kolumbija, SAD i još oko 50 zemalja podržava opozicionog vođu Huana Gvaida koji tvrdi da je novi privremeni predsednik Venecuele i da Maduro više nije legitimni šef države, jer je, kako tvrdi, glasanje za njegov ponovni izbor prošle godine bilo obeleženo brojnim nepravilnostima.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.