Održan prvi sastanak radne grupe za unapređenje položaja advokata

Izvor: Radio 021, 13.Avg.2018, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan prvi sastanak radne grupe za unapređenje položaja advokata

Prvi sastanak stalne radne grupe, koju je osnovala ministarka pravde Nela Kuburović u cilju unapređenja krivično-pravne zaštite advokata i sveobuhvatne analize položaja advokata, održan je danas u Advokatskoj komori Srbije.

Pored predstavnika Ministarstva pravde, radnu grupu čine i predstavnici advokature, Republičkog javnog tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Vrhovnog kasacionog suda.

Članovi radne grupe informisani su o preduzetim radnjama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nadležnih državnih organa, a u vezi sa rešavanjem ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića.

Iako je Republičko javno tužilaštvo početkom 2017. godine dostavilo Komori podatke o broju i fazi krivičnih predmeta u kojima su advokati nalaze u svojstvu oštećenih, članovi radne grupe usaglasili su se da će se ponovo obratiti tom tužilaštvu kako bi se upoznali sa najnovijim podacima.

Razmatrajući krivično-pravnu zaštitu advokata, ti podaci, istakli su članovi radne grupe, neophodni su kako bi se utvrdile moguće izmene postojećeg zakonodavnog okvira ili uvodjenje novih krivičnh dela.

Članovi radne grupe usvojili su i metodologiju budućeg rada i dogovorili da se sastanci održavaju kontiniurano na nedeljnom nivou.

Radna grupa osnovana je posle ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.