Izvor: Radio 021, 20.Mar.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o taksi prevozu u Novom Sadu pred odbornicima sa zakašnjenjem od tri meseca

Skupština grada će o novoj odluci o taksi prevozu u Novom Sadu odlučivati sa zakašnjenjem od skoro tri meseca u odnosu na zakonski rok u kojem je ovaj propis trebalo da bude usvojen.

U novoj odluci nema velikih izmena u odnosu na dosadašnje propise i radi se pretežno o usklađivanju sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju koji je donet prošle godine, a koji je stupio na snagu 6. januara.

Donošenjem ove odluke omogućiće se da se taksistima redovno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izdaju dozvole za rad i da inspekcija ima osnova da deluje. Naime, jedna od najvećih pritužbi taksista je da inspekcija ne kažnjava i ne sprečava rad nelegalnih prevoznika.

Ova odluka, koja je važna i za propisivanje maksimalnog broja taksija u Novom Sadu, predviđa da Grad ima rok do 31. decembra da odredi tu cifru. Predsednik Taksi komore Vojvodine Radenko Vidaković za 021.rs kaže da rokom ovolikim rokom Grad sebi daje vremena da pripremi studiju o optimalnom broju taksija.

"Videćemo koji broj taksi vozila će studija predvideti. Prema zakon,u na 400 stanovnika ide jedno vozilo, što je daleko manji broj nego što trenutno saobraća Novim Sadom", objašnjava Vidaković.

Trenutni limit za Novi Sad je 1.200 taksi vozila, ali prema evidenciji, sada ima 1.694 taksija sa potrebnim dozvolama i više stotina njih bez potrebnih papira.

Dodajmo da će se o ovoj i drugim odlukama raspravljati na sednici Skupštine grada zakazanoj za ponedeljak, 25. mart.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.