Izvor: Radio 021, 23.Jan.2020, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Vojvodine poraženi u Kupu od Niša, popravni u Novom Sadu

Odbojkaši Vojvodine poraženi su od Niša, sa 3:2 u setovima, u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

Ponovo je aktuelni šampion igrao pet setova u Kupu, takmičenju čiji trofej želi da osvoji posle četiri godine. Iako su poraženi, odbojkaši Vojvodine i dalje imaju dobre šanse da se plasiraju u finale, s obzirom na to da se revanš meč igra na Spensu.

Novosađani su krenuli dobro, ali su Nišlije pratile čitav prvi set, pa je do samog kraja bilo neizvesno. Blokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Rudića stavljena je tačka na ovaj period igre i Vojvodina je upisala prvi set u svoju korist, rezultatom 27:25.

Nastavljeno je dobrim tempom i u narednom setu, imali su značajnu prednost u nekoliko navrata, ali su izabranici Siniše Gavrančića platili ceh sopstvenih grešaka, pa se Niš vratio u meč osvajajući drugi set sa 25:22.

Aktuelni šampion nije bio na svom nivou ni u trećem setu. Gotovo u svim segmentima igrama su zakazali crveno-beli, od servisa do bloka. Imao je Niš sigurnu prednost od 22:18, ali je Voša na trenutak zablistala, približila se domaćinu na poen razlike. Ipak, propustili su priliku za izjadnačenje, a Niš je greške još jednom iskoristio i osvajanjem trećeg seta sa 25:23 poveo sa 2:1.

Ni u četvrtom setu nije Voša bila na svom nivou zahvaljujući kojem poslednjih sezona dominira domaćom odbojkom, ali i mali pomak u igri bio je dovoljan za izjadnačenje u setovima. Sigurnom igrom Vojvodina je došla do svog drugog seta rezultatom 25:20.

Na kraju je nedostajala koncentracija u redovima Novosađana. U taj brejku Voša nije uspela da dođe do prave igre i da prelomi u trenutku kada je možda imala i psihološku prednost zbog ubedljivog povratka u meč. Šanse su ostale nerealizovane, a Niš je sa 15:11 u petom setu priveo meč kraju.

Revanš utakmica Kupa Srbije igra se 5. februara u Novom Sadu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.