Izvor: Radio 021, 30.Maj.2019, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena krivična prijava zbog obijanja stana novinara Milana Jovanovića

Krivična prijava protiv lica koje se sumnjičilo za obijanje iznajmljenog stana novinara Milana Jovanovića je odbačena.

Ministar Nebojša Stefanović u januaru izjavio da su osobe osumnjičene za upad u stan priznale da su to uradile, piše Cenzolovka.

"Obaveštavamo vas da je krivična prijava koja se odnosi na izvršenje krivičnog dela teške krađe izvršenog na štetu Jovanović Milana odbačena zbog nepostojanja sumnje da je lice koje se teretilo za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izvršenje ovog krivičnog dela izvršilo ovo krivično delo", kaže se u pisanom odgovoru koji smo dobili iz Drugog osnovnog tužilaštva, šest dana pošto su im novinari Cenzolovke pitanje o tome dokle se stiglo u istrazi povodom pokušaja provale u stan novinara Milana Jovanovića, koji je on, posle spaljivanja njegove kuće u Vrčinu, iznajmio na Banovom brdu.

Jovanović za Cenzolovku kaže da mu tek sada ništa nije jasno i da su, koliko se on seća, osobe koje su dovodili na prepoznavanje priznale da su učestvovale u obijanju stana.

"Dovodili su trojicu na prepoznavanje, na rekonstrukciju događaja. Kako to da sada nema elemenata za podizanje krivične prijave kad su dolazili na rekonstrukciju? Tek mi sad ništa nije jasno, nešto prikrivaju. Više nisam pametan, pojma nemam, ne mogu da tvrdim ni jedno ni drugo. Meni su tada policajci rekli da postoji mogućnost da je stan obijen jer je dugo bio prazan. Ne znam, ne mogu da tvrdim da obijanje stana ima veze i sa paljenjem moje kuće, ali mi nije jasno kako tužilaštvo odbija podizanje krivične prijave", kaže Jovanović.

Novinar Milan Jovanović se sa suprugom Jelom Deljanin, posle paljenja kuće 12. decembra prošle godine, smestio u iznajmljeni stan na Banovom brdu. Nekoliko dana po ulasku u privremeni dom, 30. decembra, u večernjim satima, nepoznata osoba pajserom je razvalila vrata na terasi i ušla u kuhinju.

Autor: Cenzolovka

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.