Izvor: Radio 021, 11.Jun.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena krivična prijava protiv Mihalja Njilaša zbog udesa u kojem je poginuo pešak

Krivična prijava protiv pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša, osumnjičenog da je krajem decembra 2017. godine u Bikovu učestvovao u udesu u kojem je poginuo 69-ogodišnji pešak, odbačena je.

Njilaš je 28. decembra 2017. godine vozio službenu "škodu superb" i na ulazu u Bikovo je udario pešaka, koji je poginuo na licu mesta.

Njilaš nije imao alkohola u krvi.

Krivičnu prijavu protiv njega podnela je policija, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << njom se teretio za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Krivična prijava je odbačena 4. jula prošle godine jer nisu postojali osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti, kažu za 021 u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović pre godinu dana je poručio da će Njilaš biti smenjen ukoliko se ustanovi njegova odgovornost.

Savez vojvođanskih Mađara, čiji je Njilaš član Predsedništva, nakon nesreće je izrazio saosećanje sa porodicom poginulog i poručio da "očekuje rasvetljavanje okolnosti nesreće". Takođe, naglasili su da je važno to što "Njilaš nije pio alkohol jer je svom vozaču, zbog obavljanja njegovih ličnih obaveza, dao slobodan dan".

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.