Izvor: Radio 021, 07.Jul.2020, 19:31

Od sutra u Vojvodini pet bolnica za lakše pacijente, najteži talas korone od 1. novembra

Od sutra će u Vojvodini biti otvoreno pet bolnica za lakše pacijente, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"U Vojvodini, gde je situacija sa korona virusom, iako teža nego što je bila, najpovoljnija u Srbiji, sutra će biti određeno još pet opštih bolnica za lečenje lakših slučajeva kovid19", izjavio je Vučić.

Međutim, on nije precizirao u kojim gradovima će bolnice biti otvorene.

Vučić je istakao da je situacija u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << najteža i kritična, dok je na drugim mestima situacija pod kontrolom.

On je kazao da je već 120 ljudi na respiratorima, a u bolnicama 4.000 ljudi, dodavši da je situacija alarmantna u Beogradu, a ozbiljna u još četiri grada u Srbiji. Kako je naveo, u Beogradu su sve bolnice pune, u Srbiji se dnevno testira oko 9.000 osoba, a dodaje i da u ovom trenutku ima 376 slobodnih respiratora.

Vučić je rekao da je ovo mala briga u odnosu na ono što Srbiju čeka, jer se mora izbeći sudar gripa i korona virusa, te da će vakcinu protiv gripa morati da primi više od dva miliona ljudi.

Vučić je rekao da će vakcinu morati da prime deca od tri do 12 godina, penzioneri, hronični bolesnici, zdravstveni radnici, šalterski službenici, policija i vojska.

"Najteži talas korona virusa očekujemo oko 1. novembra", poručio je Vučić.

On je rekao da će biti izgrađene tri nove kovid bolnice, te da će za jednu od njih biti srušene tri vojne zgrade u Beogradu, koja će primati Šumadiju i Mačvu, da će druga biti u Kruševcu i služiti za prijem pacijenata južne i centralne Srbije, kao i da će biti naručene bolnice koje se lako rasklapaju i sklapaju i koje će moći da budu seljene iz mesta u mesto.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.