Izvor: Radio 021, 20.Jan.2019, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra prijave za dobrovoljni vojni rok u Crnoj Gori

Ministarstvo odbrane Crne Gore sutra će objaviti oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka, a ranije je najavljeno da se oglas raspisuje za 50 mesta, prenela je u nedelju RTCG.

Na oglas se mogu prijaviti crnogorski državljani od 18 do 25 godina. U cilju promocije dobrovoljnog služenja vojnog roka, koji se u Crnoj Gori uvodi prvi put, Ministarstvo odbrane organizovaće i tribine u Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju i u Baru.

Tribine će biti organizovane na glavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << gradskim trgovima. Obavezno služenje vojnog roka ukinuto je 2006. godine nakon što je Crna Gora postala nezavisna država.

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Đetići, ko će u Vojsku?

Izvor: Mondo, 21.Jan.2019, 14:18

Ministarstvo odbrane Crne Gore objavilo je danas oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka, koje se uvodi 13 godina nakon što je Vojska Crne Gore ukinula ovu obavezu...Foto: MONDO, Tijana Dušej Ristev Ilustracija..Ministarstvo odbrane je objavilo oglas za 50 mesta, a mogu se prijaviti crnogorski državljani...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.