Izvor: Radio 021, 29.Jan.2020, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od koronavirusa umrle 132 osobe, obolelo više od 6.000 ljudi

Od posledica novog koronavirusa u Kini su do sada preminule 132 osobe, a obolelo je više od 6.000 ljudi.

Najveći broj žrtava i pacijenata je iz Vuhana, prestonice provincije, gde je virus prvi put zabeležen.

U svetu je dosad potvrđeno više od 70 slučajeva obolelih od koronavirusa, prenosi CNN.

Brojne zemlje organizuju evakuacije svojih državljana.

Australija planira da svoje građane koji se vraćaju iz Vuhana, pošalje u dvonedeljni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << karantin na Božićno ostrvo, udaljeno oko dve hiljade kilometara.

Evakuaciju iz Kine organizuju i američke vlasti, kao i Japan.

Četvoro državljana Srbije stiglo je iz Kine u Srbiju i odmah su stavljeni pod nadzor.

Do sada najteži oblik koronavirusa zabeležen je u Francuskoj: muškarac je hitno prebačen u bolnicu na reanimaciju i u teškom je stanju.

I ruski regioni koji se graniče sa Kinom uveli su stroge bezbednosne mere.

Epidemija se raširila u 13 zemalja, gde je registrovano sedamdesetak obolelih.

"Virus može da posluži u pokušaju da utvrdimo efikasnost vakcina i lekova. Kreiraćemo testove na antitela jer je to jedini način da odgovorimo na brojna epidemiološka pitanja", navodi dr Majk Katon, direktor laboratorije za infektivne bolesti iz Melburna.

Kineski predsednik Si Đinping kaže da je epidemija "demon kojem neće biti dozvoljeno da raste" i da je ubeđen da će njegova država pobediti đavola.

I generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Abhan Gebrejesus koji boravi u Pekingu, kaže da je uveren u sposobnost Kine da suzbije širenje koronavirusa.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.