Od 236 pitanja poslanika, Vlada Srbije nije odgovorila ni na jedno

Izvor: Radio 021, 04.Okt.2018, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 236 pitanja poslanika, Vlada Srbije nije odgovorila ni na jedno

Od novembra 2017. do avgusta 2018, u toku sednica Skupštine Srbije postavljeno je 236 poslaničkih pitanja, a predstavnici izvršne vlasti nisu pružili odgovor ni na jedno, navodi se u izveštaju Otvorenog parlamenta "Stanje demokratije u Srbiji".

Samo dva puta, u martu i aprilu 2018, predstavnici Vlade Srbije prisustvovali su sednici skupštine kako bi odgovarali na pitanja poslanika, što predstavlja kršenje člana 205. Poslovnika Narodne skupštine, koji ovu proceduru predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za svaki poslednji četvrtak u mesecu, piše u izveštaju.

Dodaje se da je dominacija izvršne vlasti nad zakonodavnom takođe očigledna kada se uzmu u obzir predloženi zakoni. Od svih zakona donetih u periodu pokrivenim izveštajem, Vlada Srbije je bila direktan predlagač za više od 95 odsto. Ostatak je raspoređen na poslanike vladajuće koalicije i guvernera Narodne banke Srbije, dok nijedan zakon koji je usvojen nije predložio poslanik opozicije, piše u izveštaju.

Izveštaj "Stanje demokratije u Srbiji 2018" obuhvata period od 1. novembra 2017. do 23. septembra 2018. godine i obrađuje pitanja iz oblasti demokratije – izbore, parlament, upravljanje, civilno društvo i slobodu medija. Izveštaj je objavio Centar savremene politike.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.