Očekuju se velike gužve na graničnim prelazima za vikend

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuju se velike gužve na graničnim prelazima za vikend

Velike gužve tokom vikenda očekuju se na svim većim graničnim prelazima, a posebno na Horgošu, upozoravaju u Upravi granične policije i savetuju da se koriste alternativni prelazi.

Zbog pojačanog saobraćaja na putevima u Srbiji dolazi do povremenih zastoja, najviše na deonicama na kojima se izvode radovi, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog turističkog talasa, vozačima se preporučuje korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << manje frekventnih graničnih prelaza.

Prema podacima Uprave granične policije, na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš čeka se oko 90 minuta, a na ulazu oko 60 minuta. Preporuka je korišćenje prelaza Kelebija ili Bački Breg.

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na ulazu u Srbiju čeka se oko 120 minuta, a na izlazu je takođe pojačan saobraćaj. Zadržavanja su promenljiva od 30 do 60 minuta. Na prelazu Šid na ulazu u Srbiju čeka se 60 minuta. Preporuka su prelazi Sot, Bačka Palanka i Bogojevo.

Slično je i na graničnom prelazu Preševo, gde se na ulazu u Srbiju čeka oko 45 minuta. Na prelazu Gostun, na ulazu u Srbiju zadržavanja su oko 70 minuta.

Na graničnom prelazu Gradina, prema Bugarskoj, zadržavanja su, kako na ulazu, tako i na izlazu, oko 50 minuta.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Pored pojačanog saobraćaja na koridoru 10 veći broj vozila prisutan je i na putevima prema Čačku, odnosno ka Guči.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.