Objavljena lista 185 firmi koje su zapošljavale radnike na crno

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena lista 185 firmi koje su zapošljavale radnike na crno

Ministarstvo za rad objavilo je još jedan spisak na kojem se nalazi 185 poslodavaca kod kojih je inspekcija zatekla radnike "na crno" u ovoj godini.

Na sajtu Ministarstva za rad ranije je objavljen spisak 21 firme, koji je zatim korigovan i na kojem se nalazi 13 poslodavaca kod kojih su zatečeni radnici bez ugovora o radu, a prilikom kontrole gradilišta u Beogradu.

Novi spisak možete pronaći OVDE.

Podsetimo, građevinski radnik T. S. (42) preminuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je u subotu od posledica pada sa građevine na Novom Beogradu, gde je radio na crno. To je drugi smrtni slučaj na gradilištu u glavnom gradu u poslednjih desetak dana.

Pedesetšestogodišnji radnik nastradao je 29. avgusta na gradilištu u Ulici kneza Miloša u Beogradu, kada se na njega obrušio zid zgrade.

Nakon toga, najavljeno je da će na sajtu Ministarstva rada redovno biti ažuriran spisak poslodavaca koji drže radnike na crno, dok je ministar rada inspektorima koji treba da kontrolišu firme, dao odrešene ruke.

Autor: 021.rs, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inspekcija rada u 2018. otkrila 185 poslodavaca koji nisu prijavljivali radnike

Izvor: Beta, 10.Sep.2018

Inspekcija je u 2018. godini otkrila 185 poslodavca u Srbiji koji su nisu prijavljivali radnike, objavilo je Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.Na sajtu ministarstva (www.minrzs.gov.rs) obavljen je spisak firmi i preduzetnika kod kojih su zatečeni ljudi koji su radili...

Nastavak na Beta...

CRNA SERIJA NA GRAĐEVINAMA Poslednji poginuli radnik je DEVET GODINA radila na crno, a stradao je na gradilištu RENOMIRANE FIRME

Izvor: Blic, 10.Sep.2018

Nakon što je i treći građevinski radnik poginuo na radu u roku od samo devet dana na gradilištima u Beogradu i Surdulici, nameće se logičan zaključak: to što izvođači - mimo zakona i propisa - ne obezbeđuju gradilišta i ne obučavaju radnike, njihovi zaposleni prečesto plaćaju glavom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.