Izvor: Radio 021, 13.Jul.2020, 09:29

Novosadski sud od početka godine kaznio 55 osoba zbog nasilja u porodici

Od početka godine u novosadskom Prekršajnom sudu po hitnom postupku kažnjeno je 55 osoba zbog nasilja u porodici.

Od 1. januara do 30. juna ove godine zaprimljena su 64 predmeta, odnosno zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv nasilnika. Rešeno je 59 predmeta, a doneto je i toliko presuda. Od toga u 55 predmeta su donete osuđujuće presude, u četiri slučaja oslobađajuće presude, a u jednom predmetu je izrečena opomena. U toku je rešavanje još pet slučajeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
"Sudije su u slučajevima gde su donete osuđujuće presude izrekle 55 zatvorskih kazni i to u rasponu od pet do 60 dana. Najčešće je reč o kaznama od 15 do 40 dana zatvora", navode u Prekršajnom sudu.

Kada je reč o starosnom dobu nasilnika, oni imaju između 30 i 50 godina života. Najmlađi kažnjeni ima 19 godina, nastariji 88, a u pitanju je žena koja je bila nasilna prema sestri.

Među onima koji su kažnjeni zbog nasilja u porodici preovladavaju muškarci i njih 55 je sankcionisano. Dve žene bile su nasilne prema vanbračnom partneru, jedna je bila nasilna prema roditeljima, a jedna prema sestri.

Autor: Dnevnik, Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Poražavajuća statistika: Novosadski sud od početka godine kaznio 55 osoba zbog nasilja u porodici

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2020

Od početka godine u novosadskom Prekršajnom sudu po hitnom postupku kažnjeno je 55 osoba zbog nasilja u porodici...Od 1. januara do 30. juna ove godine zaprimljena su 64 predmeta, odnosno zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv nasilnika. Rešeno je 59 predmeta, a doneto je i toliko presuda...Od...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.