Izvor: Radio 021, 14.Dec.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski ortoped osuđen za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja

U Višem sudu u Novom Sadu u petak je posle sedmogodišnjeg sudskog postupka, presuđeno jedanaestočlanoj grupi optuženoj za primanje i davanje mita i prevare u vezi sa osiguranjem, odnosno da su 2012. godine zloupotrebljavali saobraćajne nesreće kako bi iz njih preko osiguranja naplatili nematerijalnu štetu.

Vladimiru Šarčevu (70) iz Novog Sada, lekaru specijalisti ortopedu je zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja izrečena jedinstvena kazna od dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << godine i četiri meseca, dok je njegov sugrađanin i medicinski tehničar Voja Marjanović (63), zbog podsetrekavanja na davanje mita i zloupotrebu službenog položaja osuđen na tri godine i tri meseca zatvora.

Ortoped Ivica Lalić (56) je zbog primanja mita osuđen na godinu kućnog zatvora. Na osam meseci, koje će, takođe, "služiti" kod kuće, osuđena je advokatica Hasida Tafilović (47), zbog podstrekavanja na davanje mita i prevare.

Marku Mijailoviću (38), inženjeru zaštite na radu, zbog davanja mita i prevare izrečena je uslovna kazna od godinu dana sa rokom provere od tri godine.

Uslovno na osam meseci sa rokom provere dve godine, kažnjeni su i Milorad Balta (56), saobraćajni tehničar iz Futoga, njegova sugrađanka i stjuardesa Teodora Blagojević (33), Dragoljub Tovljanić (33), vodoinstalater iz Novog Sada, Aleksandar Damjanović (35), preduzetnik iz Rume i Nenad Jovanović (32), muzičar iz Rume.

Novosađani Nemanja Gvozdenović (35) lekar, i Miroslav Trivić (48), obućarski tehničar, oslobođeni su optužbe.

Ortopedima Šarčevu i Laliću je istovremeno zabranjeno da se bave lekarskim pozivom godinu dana od dana pravosnažnosti presude. Devetoro okrivljenih je obavezno da plati i novčanu kaznu u iznosu od po 50.000 dinara i to u roku od tri meseca, ili će im ona, u protivnom, biti zamenjena zatvorom.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

PRESUDA NOVOSADSKOJ GRUPI KOJA JE LAŽIRALA NESREĆE: Zatvor za ugledne lekare - specijaliste, nanogica za advokaticu

Izvor: Kurir, 14.Dec.2019

U novosadskom Višem sudu, pred većem sudije Borivoja Papa, juče je izrečena prvostepena, nepravosnažna presuda, za 11 okrivljenih za mahinacija s osiguranjem 2012. godine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.