Novosadski Univerzitet - razvojni faktor pokrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski Univerzitet - razvojni faktor pokrajine

NOVI SAD - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da je Univerzitet u Novom Sadu značajan razvojni faktor pokrajine, u čije je obrazovne, naučno-istraživačke i investicione programe u toku prošle godine uloženo oko 900 miliona dinara.

Nijedan pokrajinski fond ne bi mogao da kvaliteno radi bez saradnje sa visoko stručnih ljudima tog univerziteta, koji su ne samo saradnci,nego i pokretači mnogih vrednih projekata, naglasio je Pajtić na svečanoj sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Saveta i Senata Univerziteta u Novom Sadu povodom 49.godina njegovog postojanja.

Pajtić je tom prilikom predsednici Saveta Univerziteta Svetlani Lukić-Dejanović uručio odluku o novih 22,5 miliona dinara za razvojne i istraživačke projekte.

Na novosadskom univerzitetu u čijem su sastavu 14 fakulteta, pored Novog Sada i u Subotici, Zrenjaninu i Somboru, i dva instituta, školuje se oko 46.000 studenata, sa kojima radi 3.000 redovnih profesora i saradnika, istakla je rektor Radmila Marinković-Nedučin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.