Izvor: Radio 021, 04.Nov.2019, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadska liga: Jedinstvo na plus sedam od Indeksa, Novi Sad na pobedničkoj stazi

Utakmice 14. kola Novosadske lige odigrane su tokom vikenda, koji nije doneo velika iznenađenja.

Jedinstvo je nastavilo da ređa pobede, a ovog puta su na svom terenu dočekali Šajkaš, koji su pobedili sa 3:0. Trener Šponja računao je da će njegovi izabranici doneti nova tri boda, što se i ostvarilo.

Međutim, Šajkaš je počeo da igra dobro i došli su u Rumenku bez namere da se predaju. Da je tako pokazalo se već na startu meča kada su imali odličnu akciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ali je Kosturanov dobro reagovao i sačuvao mrežu Jedinstva, koje je ove sezone primilo samo jedan gol.

U već ustaljenom ritmu stvari su krenule od 35. minuta kada je Mitrović pogodio za vođstvo Rumenčana. Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu, a 10 minuta od početka drugog dela igra precizan je bio Gadžić, nakon asistencije strelca prvog pogotka. Preuzelo je Jedinstvo inicijativu, imalo dosta dobrih šansi, a prednost su uvećali u 82. minutu kada je golgeter Veselinović odlično odreagovao na centaršut jednog od saigrača i savladao golmana gostiju.

Posle 13 pobeda Jedinstvo se polako osamostaljuje na čelu tabele, a ima sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Indeks. Tim sa Đačkog igrališta je slavio u ovom kolu, pošto su dočekali na svom terenu ŽSK. Indeks je bio siguran, pa su posle 90 minuta slavili rezultatom 3:0.

Istim rezultatom pobedu su slavili i igrači Novog Sada, koji su išli na gostovanje u Sremsku Kamenicu, gde su igrali protiv Fruškogorca. Novi Sad je ovom pobedom uspeo da preskoči TSK na tabeli i da dođe do treće pozicije. Imaju isti broj bodova, ali su iskoristili kiks Temerinaca, koji su igrali nerešeno protiv Slavije (1:1).

Pravi lokalni derbi igran je u Petrovaradinu, gde je ovaj klub ugostio Fruškogorski partizan. Staro rivalstvo donelo je dobru utakmicu sa dosta golova. Mreža se tresla čak sedam puta, a tri boda su na kraju odneli Bukovčani, koji su slavili sa 4:3.

Derbi začelja igrao se u Futogu, gde je gostovao Hajduk iz Čelareva. Posle 90 minuta rezultat je bio ubedljivih 8:0 u korist Futoga i sasvim je izvesno da će Hajduk naredne sezone igrati ponovo u Gradskoj ligi Novog Sada, najnižem rangu domaćeg fudbala.

U ostalim utakmicama su igrali: Omladinac - Bačka 1:2, Bačka (Đ) - Tatra 3:1, Sirig - Veternik 1:0.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.