Izvor: Radio 021, 30.Sep.2019, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadska liga: Indeks u derbiju savladao Novi Sad, Šajkaš i Jedinstvo sigurni

Prvenstvo u Novosadskoj ligi je u punom jeku, timovi su razigrani, a borba za mesto u vrhu je napeta.

Jedna od većih sportskih vesti u Novom Sadu tokom vikenda bila je informacija da je savetnica za medije gradonačelnika Miloša Vučević, Nada Kobac, postala predsednica FK Indeks. Poručila je tom prilikom da klub želi da vrati na stare staze uspeha, a prvi stepenik ka tome bio je derbi sa gradskim rivalom Novim Sadom u kom su slavili sa 1:0.

Od početka je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Indeks imao inicijativu, želja za pobedom se videla, a trud se isplatio u 41. minutu utakmica, kada su gosti bili precizni iz slobodnjaka sa ivice šesnaesterca. Imao je nekoliko dobrih prilika Novi Sad da izjednači, ali lopta nije išla u mrežu. Nasuprot tome, Indeks je uspeo da očuva minimalni rezultat, upiše tri nova boda i prestigne gradskog rivala u šampionatu.

Jedinstvo je nastavilo da ređa pobede u Novosadskoj ligi i polagano se osamostaljuje na prvom mestu tabele. Rumenčani su jedini tim u šampionatu koji je do sada neporažen, a tako se nastavilo i na gostovanju u Futogu. Dvostruki strelci za Jedinstvo bili su Kotuljač i Pekić, a klub je pobedu posvetio novorođenom sinu njihovog golgetera Veselinovića.

Sa odličnim partijama nastavlja i Šajkaš, koji je u devetom kolu savladao Bačku iz Begeča sa 5:1. Šajkaš je posle devet utakmica upisao sedam pobeda, jedan remi i samo jedan poraz koji je zabeležen na startu prvenstva, što ga smešta na drugo mesto tabele Novosadske lige.

TSK pokušava da posle tri kiksa uhvati voz sa timovima koji se bore za vrh. Dočekali su tim iz Stepanovićeva - Omladinac i upisali ubedljivu pobedu od 4:0.

Konačno je do pobede došao i Fruškogorski partizan, koji je trijumf upisao posle pet vezanih poraza. Na svom terenu u Bukovcu dočekali su FK Tatra iz Kisača, koje su dobili sa 5:1.

Slavija je slavila protiv Bačke iz Đurđeva, koju su na domaćem terenu savladali sa 2:0. Salajčani igraju promenljivo, ali su u poslednja tri kola vezali tri pobede, pa nam najavljuju podizanje forme.

U ostalim utakmicama sastali su se: Fuškogorac - Petrovaradin 1:1, Hajduk - Sirig 0:0, ŽSK - Veternik 3:1.

Posle devet odigranih utakmica Jedinstvo je prvo na tabeli sa 27 bodova, dok drugoplasirani i trećeplasirani Šajkaš i Novi Sad imaju po pet bodova zaostatka.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.