Izvor: Radio 021, 17.Maj.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Novosadska kultura sećanja" u Radio kafeu 23. maja: Prisećamo se velikana uz koncert, film i izložbu

Muzički događaj "Novosadska kultura sećanja" održaće se, treću godinu zaredom, u četvrtak, 23. maja, u Radio kafeu (Miletićeva 45), sa početkom u 19 časova.

Posetioci će moći da uživaju u dobroj muzici, ali i u kratkom filmu, te izložbi.

Ljubitelji rokenrola moći će da čuju pesme Vojvođanskog bluz benda, La strade, Sing sing singersa, Pekinške patke, Neoplanti, Laboratorije zvuka... Biće tu i panka i bluza, a za dobru atmosferu pobrinuće se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dobro poznati Šinobusi i mladi novosadski sastav Monohrom, koji će, osim obrada, predstaviti i svoju autorsku muziku. Šinobusima i Monohromu će se u pojedinim numerama pridružiti i gosti koji su takođe aktivni učesnici gradske rok scene.

"Novosadska kultura sećanja", jedna od najgenijalnijih lokalpatriotskih ideja, kako ju je svojevremeno opisao frontmen Zbogom Brus Lija Slavko Matić, nastoji da očuva sećanje na one koji su stvarali jednu drugačiju istoriju grada, a koji su svojim delima ostavili traga ne samo u Novom Sadu, nego mnogo šire. Prilika je to i da se prisetimo Sube, Gage, Bate, Žikse, Bobe, Baje, Andrle, Tukše, Hamera, Bore, Stevice, Petrije, Bogde, Zareta, Pere Bahuna, Đanija i mnogih drugih, koji nažalost, više nisu sa nama.

Ove godine Fondacija "Čuvarkuća" uz podršku Radija 021 pripremili su nešto širi program. Osim koncerta, prisutni će moći da pogledaju i kratki film Željka Mandića o Branku Andriću Andrli, koji je sa poznatim novosadskim fotografom i predavačem na Akademiji umetnosti podelio fragmente iz svog života.

U Radio kafeu biće postavljena i izložba fotografija novosadskih rokera, svojevrsan pregled rok istorije u gradu. Ona će, između ostalog, postati stalan deo prostora u Miletićevoj 45, a ideja je da se vremenom proširuje i da se na taj način očuva sećanje na sve one koji su svojim notama zabeležili život grada i ljudi u njemu.

Program "Novosadske kulture sećanja" počinje u 19 časova, a tačnu satnicu objavićemo uskoro. Očekujemo vas u Radio kafeu, u Miletićevoj 45, a ulaz je, naravno, besplatan.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Posle kraće pauze, kviz "Na jedno slovo" ponovo u Radio kafeu

Izvor: Radio 021, 18.Maj.2019, 08:47

Treći pab kviz novog koncepta u Novom Sadu održaće se danas, 20. maja, u Radio kafeu, (Miletićeva 45) sa početkom u 20 časova, u organizaciji "Inkvizitora".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.