Izvor: Luftika.rs, 16.Okt.2021, 12:14

Novosađanka ima 107 godina i najstarija je žena u Srbiji. Tajna dugog života je rad, kaže ova baka

Ilonka Kovač naša je najstarija sugrađanka i danas slavi neverovatni 107. rođendan. Njoj u čast će u nedelju biti služena misa u novosadskoj crkvi Imena Marijinog, gde redovno dolazi na bogosluženja sa Satelita, gde stanuje.
Ovu Novosađanku godinama pitaju da otkrije tajnu dugovečnosti, a ona veruje da je rešenje u konstantnom radu.
– Uvek sam živela skromno, pa i danas, ne pijem čak ni kafu. I treba uvek mnogo raditi, biti u pokretu. Ja sam celog života mnogo radila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << noću kad nisam mogla da spavam, vezla sam ručne radove. I danas obrađujem svoju malu baštu, niko mi ne pomaže. Usisam, ispeglam, kuvam, veš ne stavljam u mašinu, perem na ruke… Jeste teško, ali sve uradim sama. I ja se čudim kako toliko dugo živim. Više puta sam osetila da je došao kraj, ali, evo, i dan-danas sam tu. Nikad se ne zna unapred, to je trenutak u kojem se nešto dogodi ili ne – otkrila je za novosadski “Dnevnik”.
Rođena je u Bačkoj Topoli, a sa 16 godina se preselila u Novi Sad. Ima sina i ćerku, sa čije strane je dočekala i čukununuka. Mediji su nedavno pisali da je Ilonka najstarija revakcinisana Novosađanka.

Tokom jedne novinarske reportaže dokazala je da i dalje gaji smisao za humor.
– Kad sam napunila 100 godina, rekla sam sinu: – Do sad sam ja to radila, a sad sam spremaj svoju sobu! – nasmejala je jednom prilikom javnost Ilonka Kovač.
Najstarija kuća u Novom Sadu izgrađena pre 3 i po veka ostaje kulturno dobro

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.