Izvor: Radio 021, 17.Jun.2020, 12:03

Novosađanin dospeo na listu najprodavanijih naslova u Amazonovoj kategoriji "kratke knjige o biznisu i novcu"

Među sto najprodavanijih proizvoda u Amazonovoj kategoriji "kratke knjige o biznisu i novcu" (45-Minute Business & Money Short Reads) našla se i knjiga Novosađanina Ivice Milarića o psihologiji i gubljenju vremena.

Knjiga "Using Psychology To Stop Procrastinating: A psychological examination of procrastination and ways it can be resolved" jedno vreme bila je i prva na listi najprodavanijih naslova u ovoj oblasti, što je za četiri godine prodaje na Amazonu ujedno i Milarićev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << najveći uspeh.

"Sama činjenica da je bila prva u jednom momentu je moj najveći uspeh. Nisam zbog toga postao milioner, ali prethodni najbolji rezultat bio je kada mi se naslov našao među prvih 300. Nadam se da je ovo nešto što će mi kasnije pomoći u prodaji. Ja naravno ne živim od toga, ali pored redovnog posla, pisanje uspeva da generiše stabilna primanja", kaže Milarić za 021.

Kao psihologu po obrazovanju i dugogodišnjem zaposlenom u industriji video igara, teme mentalnog zdravlja i savremenog sveta, dobro mu leže.

"Počeo sam da se zanimam za taj prostor u kom se slaže psihologija, tehnologija i svakodnevni život. To je bio početak da vidim kako funkcioniše tržište. Kod nas, recimo, nema baš puno interesovanja za ove teme. Na globalnom nivou interesovanje je veliko. Najveće tržište je naravno Amerika, ali tu su i Evropa, Kanada, Australija i odmah posle toga Indija", kaže Milarić i dodaje da i kod nas polako kreće taj trend gde se ljudi informišu oko nečega, ali i dobijaju ideje kako da unaprede život.

Kaže i da mu formalno obrazovanje psihologa puno pomaže u pisanju.

"Nastupam uvek iz perspektive psihologa, ali imam iskustvo i u drugim domenima. Tako da ja uglavnom primenjujem klasičan pristup humanističke psihologije. Emotivna strana svakog problema može da se ponudi kao potencijalni način rešavanja. Nije to ponuda 13 rešenja za sprečavanje gubljenja vremena", objašnjava.

Kako navodi, poslednja knjiga koju je završio bavi se psihologijom i kontekstom masovnih strahova. Ova godina je, kaže, savršena za to, naročito kada se uzme u obzir trenutna pandemija. Plan mu je da nastavi da piše svojim tempom. Trenutno mu, kaže, odgovara pisanje kratkih knjiga, kako ne bi ostao "zatrpan projektima i romanima koji traju godinama".

Prva Milarićeva knjiga na Amazonu je objavljena pre skoro četiri godine, a trenutno ima u prodaji pet naslova. Ipak, on je sa pisanjem počeo još 2010. godine. Tada je pisao fikciju na srpskom jeziku, a jedan od najvećih uspeha mu je nagrada kikindske biblioteke za najbolju neobjavljenu zbirku priča. Tri godine kasnije objavio je i roman koji se čita u okviru android aplikacije.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.