Nova šansa za firmu koja će graditi biciklističku stazu od Novog Sada do Begeča

Izvor: Radio 021, 06.Sep.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova šansa za firmu koja će graditi biciklističku stazu od Novog Sada do Begeča

Preduzeće "Put - invest" iz Sremske Kamenice sa podizvođačem "AB&CO" najverovatnije će graditi novu biciklističku stazu od Novog Sada do Begeča u drugoj fazi ovog projekta.

Nakon što u otvorenom postupku javne nabavke nije uspela da pronađe izvođače radova, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je pregovarački postupak sa objavom poziva za podnošenje ponuda.

U otvorenom postupku je stigla jedna ponuda i to pomenute dve firme, čija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << cena izvođenja radova nije odgovarala budžetu koji je Grad izdvojio za nastavak izgradnje staze, koja pripada jednom od tri koridora koja prolaze kroz Srbiju, Euro Velo 6.

Pregovarački postupak objavljen je kako bi se "Put investu" i podizvođaču dala nova šansa da ispravi ponudu i preda prihvatljivu, sa nižom cenom i celokupnom dokumentacijom. Firma je u otvorenom postupku ponudila 58,2 miliona dinara, ali je ukupna procenjena vrednost Uprave za ove radove 57,6 miliona dinara.

"Put - invest" treba da preda korigovanu cenu, predmet radova i novu bankarsku garanciju do 12. septembra.

Podsetimo, u ovoj fazi izgradnje radiće se 4.548 metara staze po kruni odbrambenog nasipa od Dunava, do Obalske ulice u Begeču. Širina staze biće tri metra.

Deonica Novi Sad – Begeč je manjim delom trasirana kroz urbanu zonu Novog Sada, dok najvećim delom, u dužini od oko 23 km, trasa vodi po kruni odbrambenog nasipa od Dunava.

Kada bude kompletirana, kako je planirano do 2020. godine, ukupna dužina staza će prelaziti 70.000 kilometara.

Više o Euro Velo i ovoj biciklističkoj trasi čitajte OVDE.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.