Izvor: Radio 021, 01.Maj.2021, 07:09

Nova kupališna sezona na Štrandu počinje danas, obavezno poštovanje antikovid mera

Kupališna sezona na Štrandu zvanično počinje danas 1. maja, a ulaz na plažu će biti besplatan do utorka, 11. maja.

Prodaja sezonskih ulaznica će početi 5. maja na glavnoj blagajni Štranda, navodi Gradsko zelenilo.

Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a malih kabina na dve ulaznice po ceni od 300 dinara. Uz kupovinu je potrebno priložiti potvrdu o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu.

Cene ulaznica se nisu menjale. Dnevna iznosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 50 dinara, dok je sezonska ulaznica bez popusta 1.345 dinara, odnosno 1.150 dinara sa popustom za đake, studente i penzionere.

Radno vreme blagajne je svaki dan od 8 do 19 časova.

Kao i prethodnih godina, akcija "Humanitarni ponedeljak" se nastavlja. U okviru ove akcije ulaz na plažu ponedeljkom se neće naplaćivati, a posetioci plaže će u zamenu za kartu moći da prilože novčanu pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svi sugrađani koji imaju potrebu za pomoć u lečenju teških i retkih bolesti svoje zahteve mogu predati na glavnoj blagajni Štranda.

"U sklopu priprema za 110. kupališnu sezonu urađeni su svi poslovi kako bi plaža bila bezbedna i uređena za prijatan boravak. Orezane su suve i bolesne grane na stablima, posađeno je 10 sadnica žalosne vrbe, podignuto više od 2.000 kvadrata novog travnjaka, urađena aeracija travnjaka, okopavanje i orezivanje žive ograde, isprskane zelene površine protiv krpelja. Pored toga izvršena je deratizacija, dezinsekcija, dezinfekcija kabina, okrečeni su toaleti, popravljena su dečija igrališta, obezbeđena je spasilačka i lekarska služba", kažu u Zelenilu.

Prema preporukama Instituta za javno zdravlje Vojvodine, maksimalan broj posetilaca u istom trenutku na plaži može iznositi 14.400. Obavezno je poštovanje fizičke distance, dezinfekcija ležaljki i sedećih mesta nekoliko puta tokom dana, pojačano čišćenje sanitarnih prostora i poštovanje preporuka u ugostiteljskim objektima.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.