Izvor: Radio 021, 23.Sep.2019, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nik Kejv objavljuje novi album "Ghosteen" sledeće nedelje

Australijski muzičar Nik Kejv najavio je objavljivanje novog albuma "Ghosteen" za sledeću nedelju, a na njemu će se naći 11 novih pesama.

Čuveni alternativni muzičar već izvesno vreme komunicira sa svojom publikom na sajtu "Red right hand files" na kojem veoma iscrpno odgovara na njihova brojna pitanja u vezi sa muzikom, ali i brojnim životnim pitanjima. Upravo je ovu platformu Nik Kejv odabrao da najavi izlazak novog albuma, 17. sa sastavom "The Bad Seeds".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />Kako je najavio Kejv, album se zove "Ghosteen", u pitanju je dvostruko izdanje sa 11 novih pesama, poručio je muzičar u odgovoru Džou iz Velike Britanije.

"Prvi deo se sastoji iz osam pesama, drugi iz dve duge pesme koje su spojene recitalom. Pesme na prvom albumu su deca, a na drugom albumu su roditelji. 'Ghosteen' je putujući duh ("migrating spirit" u originalu)", napisao je Kejv.

Na albumu će se naći pesme: "The Spinning Song", "Bright Horses", "Waiting For You", "Night Raid", "Sun Forest", "Galleon Ship", "Ghosteen Speaks", "Leviathan", "Ghosteen", "Fireflies", "Hollywood". Naziv poslednje pesme nije slučajnost s obzirom na to da je Kejv sa bendom album snimao u Los Anđelesu.

U zasebnoj objavi na "Red Right Hand Files" Kejv je otkrio i kako će izgledati "cover" za novi album. Šarolikost, beli konj koji pije vodu iz barice, jagnje, flamingosi, lav, zelenilo, šuma, ptice i sunce čiji se zraci probijaju kroz krošnje drveća izgledaju poput zaboravljenog kadra iz spota za pesmu "Breathless" iz 2004. godine.

Ovo je i potpuna suprotnost u odnosu na minimalistički omot za "Skeleton Tree", album koji su mnogi tumačili u kontekstu tuge zbog smrti Kejvovog sina prilikom pada sa litice. Kako su i "Skeleton Tree", kao i "Push the Sky Away" bili iskoraci u nepoznato i novost za mnogobrojne fanove, za očekivati je i da "Ghosteen" donese nešto drugačije od Kejva.

Nasuprot drugačijem, koncept dvostrukog albuma nije novost za Kejva, s obzirom na to da je već 2004. objavio "Abattoir Blues / The Lyre of Orpheus".

O novom albumu nije bilo mnogo informacija, niti deljenja fotografija, video klipova sa snimanja ili "tizera" za publiku na društvenim mrežama, što praktikuje većina bendova danas. Kejv je naznaku da bend privodi kraju rad na novom albumu dao još u januaru ove godine, rekavši da "misli da će biti neverovatan", zbog čega je "veoma uzbuđen". 

Iako je album najavljen na sajtu "Red Right Hand Files", za sada zvaničnih najava na zvaničnim profilima na društvenim mrežama, kao ni na sajtu muzičara, još uvek nema. Ono što je poznato jeste da će Kejv održati večeri razgovora i muzike u Nemačkoj, Holandiji i Belgiji u januaru naredne godine.

"Ghosteen" će biti objavljen tri godine od albuma "Skeleton Tree" koji je dobio pohvale kako publike, tako i kritike. Kejv je u okviru turneje za "Skeleton Tree" posetio Srbiju, održavši koncert u Beogradu.

Autor: Z. Strika

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

NIck Cave najavio novi album “Ghosteen” za sledeću nedelju

Izvor: BalkanRock.com, 23.Sep.2019

Nick Cave je iznenadio fanove najavivši izlazak novog albuma, Ghosteen, sledeće nedelje. Cave je u nekoliko navrata pomenuo rad na novom materijalu, ali nije naznačio kada će tačno biti objavljen. Danas je u Q&A rubrici stranice njegovih fanova pod nazivom Red Right Hand Flies najavio konačni...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.