Nepoznato da li će Novi Sad ikad dobiti autobuse koje je GSP naručio od Ikarbusa

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2018, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepoznato da li će Novi Sad ikad dobiti autobuse koje je GSP naručio od Ikarbusa

Gradsko saobraćajno preduzeće ne zna da li će pet autobusa koje je naručilo od Ikarbusa ikada biti isporučeni Novom Sadu, saznaje 021.rs.

Iako je nabavka sprovedena još u aprilu, Ikarbus još nije potpisao ugovor, tako da sklapanje pet autobusa nije ni počelo.

U GSP-u su za 021.rs povodom ove situacije samo kratko potvrdili da Ikarbus nije potpisao ugovor i nisu davali druge informacije. S druge strane, kako nezvanično saznajemo, GSP je pokušao da dobije informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << od Ikarbusa o tome zašto posao stoji, ali nisu dobili nikakav valjani odgovor i skoro je izvesno da će posao biti otkazan.

Podsetimo da je prema ugovoru vrednost nabavke 84,6 miliona bez PDV-a i da su ovo bili jedini autobusi koje je gradski prevoznik trebalo da kupi ove godine. Nedolazak novih autobusa će se loše odraziti na vozni park koji je star više od 10 godina. U idealnim uslovima bi trebalo da se zameni bar 20 autobusa godišnje, ali to sada nije izvodivo.

Prema informacijama 021.rs, lokalne vlasti su planirale da od 2019. godine za GSP obezbede dodatna sredstva kako bi se nabavilo oko 50 autobusa i tako znatno poboljšala situacija, ali je sada sve to pod znakom pitanja jer jedina fabrika autobusa u Srbiji iz nepoznatih razloga ne isporučuje autobuse Novom Sadu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nepoznato da li će Novi Sad ikada dobiti autobuse koje je GSP naručio od Ikarbusa

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2018

Gradsko saobraćajno preduzeće ne zna da li će pet autobusa koje je naručilo od Ikarbusa ikada biti isporučeni Novom Sadu, saznaje 021.rs...Iako je nabavka sprovedena još u aprilu, Ikarbus još nije potpisao ugovor, tako da sklapanje pet autobusa nije ni počelo...U GSP-u su za 021.rs povodom ove...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.