Izvor: Radio 021, 21.Avg.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački grad nudi milion evra za dokaz o svom nepostojanju

Nemački grad Bilefeld, odavno tema polušaljive teorije zavere, koja tvrdi da taj grad zapravo ne postoji, nudi veliku nagradu onome ko dokaže da je ta teorija tačna.

Zvaničnici Bilefelda su danas rekli da će dati milion evra osobi koja iznese čvrste dokaze o nepostojanju grada.

Oni su naveli da "nema ograničenja kreativnosti" učesnika svojevrsnog konkursa, ali da će za nagradu biti uzimani u obzir samo neoborivi dokazi.

Ideju da Bilefeld ne postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prvi je izneo kompjuterski stručnja Akim Held, koji je u želji da se naruga teorijama zavere na internetu objavio tu satiričnu tvrdnju 1994. godine.

Čak je i nemačka kancelarka Angela Merkel jednom u šali dovela u sumnju postojanje Bilefelda, grada koji je navodno nalazi oko 330 kilometara zapadno od Berlina.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.