Izvor: Luftika.rs, 14.Feb.2020, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka eliminiše električne trotinete sa ulica

Nemačka bi od ove godine mogla da bude još jedna u nizu evropskih država koje ograničavaju upotrebu električnih trotineta.
Ako Bundesrat, gornji dom nemačkog parlamenta, bude usvojio izmene Zakona o saobraćaju, električni trotineti bi mogli da budu proterani sa ulica od 1. juna.
Predloženi amandmani daće nemačkim gradovima diskreciono pravo da samostalno donose odluke o tome da li će ograničiti ili potpuno zabraniti upotrebu ovog sve popularnijeg alternativnog prevoznog sredstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << piše Politika.
Međutim, kompanije koje se bave iznajmljivanjem desetina hiljada prevoznih mikrosredstava su u strahu jer bi ovakva izmena zakona potencijalno ugrozila njihovo poslovanje.
U ovim lakim električnim vozilima mnogi vide jeftin prevoz koji ne zagađuje životnu sredinu, dok su za druge prava „napast“, zbog raširenog vandalizma i haotične vožnje, kao i zbog nekoliko ozbiljnih saobraćajnih udesa u Minhenu.
Po donošenju ovakve odluke Nemačka ne bi bila usamljena u svojim namerama. Pariz, Brisel i Milano već su usvojili uredbe koje ograničavaju upotrebu ovih prevoznih sredstava.
Pokrenuta peticija u Novom Sadu: Da li treba zabranti E-trotinete maloletnicima?

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.