Nastavljaju se radovi na obnovi Kineske četvrti

Izvor: Radio 021, 09.Okt.2018, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se radovi na obnovi Kineske četvrti

Izgradnja komunalne infrastrukture i uređenje svih saobraćajnih površina na Bulevaru Despota Stefana između "Kineske četvrti" i studentskih domova počinje polovinom oktobra.

Planirano je da od raskrsnice sa Šekspirovom ulicom do Mosta slobode, i kolski prilazi i kolovoz u zoni obližnjeg studentskog doma budu obnovljeni i prošireni. Biće takođe, izgrađeni trotoari, biciklističke staze i parking mesta.

Pored saobraćajne, biće obnovljeni električni vodovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i izgrađene nove trafostanice, uveden vrelovod i omogućeno grejanje i izvedeni optički kablovi. Cela lokacija dobiće i javnu rasvetu, biće ozelenjena i popločana. Svim radovima prethodiće izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže.

Na delu stovarišta "Mostogradnje" naći će se mesto i za novu zelenu površinu sa parkingom za posetioce budućeg Kreativnog polisa. Pored komunalne infrastrukture, Grad Novi Sad je pri kraju priprema za obnovu i nadogradnju objekta namenjenog za Kulturnu stanicu "Opens", čija realizacija treba da započne do kraja godine.

Kako je saopšteno, intenzivno se radi na završetku projekata obnove najvećeg objekta na Bulevaru despota Stefana, čija se realizacija očekuje početkom sledeće godine. Grad Novi Sad će u narednom periodu započeti i proces projektovanja obnove svih drugih postojećih objekata u Kineskoj četvrti, a koji će se realizovati u narednim godinama.

Do sada su uklonjeni nelegalni, nebezbedni i nehigijenski objekti. Za dosadašnje zakupce, a na inicijativu Fondacije "Novi Sad 2021", obezbeđene su privremene ili trajne lokacije za njihov dalјi nesmetani rad.  Takođe, malobrojnim umetnicima posvećena je posebna pažnja, pa se njima maksimalno izašlo u susret.

Tačan početak radova na uvođenju komunalne infrastrukture u budućem novosadskom kreativnom polisu biće objavljen 12. oktobra u novootvorenim prostorijama Fondacije "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture" na Trgu slobode.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.