Nastavlja se tender za projektovanje novog mosta preko kanala DTD

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2017, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se tender za projektovanje novog mosta preko kanala DTD

Tender za projektovanje mosta-blizanca postojećeg Sentandrejskog (Klisanskog) mosta na Kanalu DTD nastavljen je nakon pet meseci, saznaje 021.

va javna nabavka Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je stala krajem maja pred samo otvaranje ponuda kada je jedan od zainteresovanih ponuđača podneo pigovor na postupak. Komisija za zaštitu prava ponuđača je tek nedavno odbila prigovor, tako da je UGZI tek sada mogao da nastavi postupak.

Otvaranje ponuda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je zakazano za 1. novembar.

Podsetimo da je vrednost tendera 15 miliona dinara, a u konkursnoj dokumentaciji se navodi da novi most-blizanac treba vizuelno da izgleda isto kao postojeći Sentandrejski most, odnosno da bude dug 195 metara sa dve saobraćajne trake širine 3,5 metara, biciklističkom i pešačkom stazom širine dva i 1,6 metara, kao i da ima obezbeđen prostor za postavljanje instalacija i redovnu i dekorativnu rasvetu.

Pomenimo i da je procena da će gradnja mosta koštati 165 miliona dinara.

Gradnja novog mosta je blisko vezana sa rekonstrukcijom i proširenjem Sentandrejskog puta, međutim nepoznato je kada će ovi radovi početi. Naime, "Putevi Srbije", Pokrajina i Grad Novi Sad su još prošle godine dogovorili ove radove i obezbedili 730 miliona dinara, ali tendera za radove još nema.

Kako se za sada sve odvija, izvesno je da radova neće biti pre polovine 2018. godine.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.