Nakon što je država preuzela niški aerodrom direktor podneo ostavku

Izvor: Radio 021, 09.Avg.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon što je država preuzela niški aerodrom direktor podneo ostavku

Direktor niškog aerodroma "Konstantin Veliki" Vladica Đurđanović podneo je ostavku na tu funkciju.

U ostavci je istakao da će, "nakon predaje državi Javnog preduzeća "Aerodrom Niš", vrlo brzo biti promenjen dosadašnji model poslovanja i vraćen deset godina unazad, iako je u potpunosti u skladu sa trendovima u vazduhoplovnoj industriji".

Dodao je da u tim uslovima njemu "ne preostaje ništa drugo nego da se, i pored vanserijskih rezultata, povuče i ne učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u onome što sledi".

"Potpuno je iracionalno da preduzeće koje je jedva stalo na noge posle 30 godina postojanja, napušta dokazano uspešni model i prelazi na državne subvencije", naveo je Đurđanović. On je podsetio da je Gradsko veće Niša pre više od dva meseca donelo odluku o njegovoj smeni, ali da taj predlog nije stigao u Skupštinu na izjašnjavanje zbog "očigledno protivzakonitog osnova po kome je predlog i usvojen".

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša potpisali su danas ugovor o prenosu osnivačkih prava u javnom preduzeću "Aerodrom Niš", kojim država preuzima upravljanje niškim aerodromom.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.