Izvor: Radio 021, 12.Nov.2019, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon presude meštaninu Ravnog Sela zbog neispravne vode za piće moguće i druge tužbe

Sudska presuda u korist Božidara Caričića iz Ravnog Sela pored Vrbasa da Javnom komunalnom preduzeću "Komunalac" iz Vrbasa ne mora da plaća za neispravnu pijaću vodu može da predstavlja mogućnost i za građane drugih opština u Vojvodini koji već godinama nemaju ispravnu vodu za piće, da se izbore - ako ne za ispravnu vodu - barem da ne moraju da plaćaju neispravnu.

Pravni stručnjak Veljko Milić za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) je rekao da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stanovnici Ravnog Sela svakako mogli da upotrebe ovu presudu i izbore se da ne plaćaju vodu koja nije za piće.

Prema njegovim rečima, pored stanovnika Ravnog Sela, ovu presudu bi mogli da koriste i stanovnici drugih mesta u kojima voda nije za piće, uz oprez da sudovi ne moraju nužno doneti istu odluku, pošto sudska praksa u domaćem pravosuđu nije izvor prava, ali postoji težnja da se u sličnim sporovima donose iste presude.

U Zrenjaninu koji je već 15 godina sinonim za "grad bez vode za piće", povodom presude iz Vrbasa prvi se oglasio Građanski preokret, koji je ocenio da je sudski epilog iz slučaja JKP "Komunalac" iz Vrbasa protiv Božidara Caričića "odlična vest" i naveo da dalja primena ovakvog tumačenja zavisi najviše od hrabrosti sudija koji će odlučivati u sličnim sporovima.

"Samo obrazloženje presude je jednostavna istina koja se često prenebregava. Vodovod postoji da bi doveo vodu za piće do naših kuća i stanova, a pošto on to ne čini, onda nema šta ni da naplaćuje", kazao je za VOICE Dušan Kokot iz zrenjaninskog Građanskog preokreta.

Dodao je da je važno da što više građana sazna za takve presude, jer su ohrabrujuće.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Komunalac" iz Vrbasa: Apsurdno da neko potroši vodu, a onda neće da je plati

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2019

Nelogični su i netačni podaci da voda u naseljenim mestima ne mora da se plaća jer nema potreban kvalitet, s obzirom na to da ona ima svoju vrednost i troškove proizvodnje, poručuju u JKP "Komunalac" iz Vrbasa povodom sudske presude koja je meštaninu Ravnog Sela Božidaru Caričiću dala osnov...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.