Izvor: Radio 021, 29.Apr.2021, 10:39

Nakon osam godina objavljen snimak ubijanja slona i javnost je besna

Snimak koji prikazuje direktora američkog Nacionalnog udruženja vlasnika oružja (NRA), Vejna La Pjera, kako više puta puca u slona u Bocvani, izazvao je bes javnosti.

Snimak iz 2013. godine, koji su prvi put u utorak objavili magazin "Njujorker" i "Trejs", prikazuje kako Vejn La Pjer puca na životinju iz neposredne blizine. Nakon što La Pjer ne uspeva da ubije slona, drugi lovac upućuje koban hitac.

To je dovelo do negodovanja i oštrih osuda grupa za zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << životinja, piše BBC.

U to vreme nije bilo nezakonito loviti slonove u Bocvani, mada je od tada ograničeno.

U novembru prošle godine Međunarodna unija za zaštitu prirode (IUCN) navela je ovu vrstu ubijenog slona kao ugroženu.

Predsednica grupe za zaštitu životinja "Peta", Ingrid Nevkirk, osudila je snimke i pozvala Kongres da prekine veze sa NRA.

"Iza mačo držanja NRA stoje uplašeni mali ljudi koji plaćaju desetine hiljada dolara da bi neko drugi pratio slonove kako bi ih mogao ubiti iz blizine", navodi se u njenom saopštenju.

Međutim, NRA je stala u odbranu snimka. Portparol NRA Endru Arulanandam je rekao da je to "u potpunosti dozvoljeno i sprovodi se u skladu sa svim pravilima i propisima", i rekao je da takav lov donosi korist "lokalnoj zajednici i staništu".

The NRA’s Wayne LaPierre tried to keep this footage buried for 8 years https://t.co/8ab74UL8qX #SmartNews

— Greg Soriano (@GregSoriano5) April 29, 2021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.