Izvor: Radio 021, 21.Jul.2020, 12:03

Nakon novorođenčeta, preminula i porodilja koja je bila na respiratoru

Dvadesetsedmogodišnja porodilja iz okoline Niša, koja je bila na respiratoru, a porođena je juče na carski rez u sedmom mesecu trudnoće, preminula je jutros, potvrđeno je Tanjugu u Kliničkom centru Niš.

Porodilja je preminula samo dan nakon što joj je umrla i beba, koja je preminula nedugo posle rođenja.

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković kazao je da je uprkos velikim naporima lekara izgubljena bitka za život porodilje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Podsetio je da je juče konzilijum Ginekološko akušerske klinike zbog trpljenja ploda koje je postajalo kritično, doneo odluku da se obavi porođaj carskim rezom.

"Dete je ubrzo doživelo srčani zastoj i preminulo. Stanje njegove majke je i pre porođaja bilo teško, gasna razmena je bila loša zbog čega je priključena na respirator. Nakon porođaja, stanje joj se pogoršalo, bolest je dobila sistemski karakter i ona je jutros u 8:45 časova preminula", naveo je Janković.

Dodao je da je pokrenuta standardna procedura za takve slučajeve i naveo da će biti urađen unutrašnji stručni nadzor od strane profesora niškog Medicinskog fakulteta različitih specijalnosti.

"Telo porodilje biće upućeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije", kazao je.

Kako su u KC Niš naveli juče, ona je primljena kao suspektna na virus koronu jer je imala obostrano zapaljenje pluća, a testovi su pokazali da je negativna.

U niškom Kliničkom centru je i trudnica iz Vranja koja je na respiratoru i u veoma teškom stanju je, a kod koje nije potvrđen virus korona, kao i trudnica iz Kuršumlije, koja je pozitivna na Covid 19 i stabilno je.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.