Izvor: Radio 021, 22.Dec.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagradna igra za pticoljupce: Postavite hranilicu, hranite ptice i osvojite nagrade

Zimski period je najrizičniji period godine za preživljavanje ptica, pre svega zbog nedostatka hrane u prirodi.

Postavljenjem hranilice, njima povećavamo šanse da prebrode ovaj težak i hladan period.

Učešćem u novom takmičenju koje je upravo lansiralo Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, pticama olakšavate, a sebi ulepšavate život.

Takođe, pomažete Društvu da sakupi korisne podatke o pticama, njihovom ponašanju i ishrani tokom zime. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Takmičenje traje simbolično, dok kalendarski traje i zima, od 22. decembra 2019. godine do 21. marta 2020. godine, ukupno 13 nedelja. U takmičenje se možete uključiti u bilo kom trenutku.

Pravila takmičenja:

Takmičenje "Ptice moje hranilice" organizuje Društvo u okviru programa "Omladinski klubovi ornitologa – OKO".

Da bi učestvovali na takmičenju, učesnici moraju da u toku trajanja takmičenja postave hranilicu za ptice i prihranjuju ptice. U takmičenju mogu učestvovati osobe svih uzrasta. Kliknite na PRIJAVNI FORMULAR i popunite svoju prijavu za takmičenje.

Učesnice i učesnici takmičenja treba da odaberu jedan dan u toku sedmice tokom trajanja takmičenja kada će posmatrati ptice koje dolaze na hranilicu (nije obavezno da uvek posmatrate ptice na hranilici istog dana tokom 13 sedmica).

Da biste se smatrali učesnikom takmičenja, morate najmanje jednom poslati izveštaj sa podacima sa vaše hranilice.

Sva ostala pravila i detalje saznajte OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.