Muzika Bijonse će se izučavati na univerzitetu u Kopenhagenu

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2017, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzika Bijonse će se izučavati na univerzitetu u Kopenhagenu

Studenti na Univerzitetu u Kopenhagenu moći će da slušaju predmet "Bijonse, pol i rasa", a na časove se već prijavilo 75 studenata.

Predmet će se predavati na sličan način kao i drugi predmeti iz kulture, kao što je opera, a interes za izučavanje njenog rada bio je tako velik da su predavanja premeštena u veću salu.

"Analiziraćemo njene pesme i muzičke videosnimke, a fokusiraćemo se na pol, seksualnost i rasu", rekao je profesor Erik Steinskog. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

On je takođe rekao da je Bijonse veoma važna za razumevanje sveta u kojem živimo, jer je jedna od najvećih pop pevačica.

Univerzitet u Kopenhagenu nije prvi koji je u nastavni program uvrstio izučavanje muzike ove pevačice, pre nekoliko godina to je uradio i univerzitet Rutdžers u Nju Džerziju.

Autor: Klix.ba

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Bijonsina muzika će se izučavati na Univerzitetu u Kopenhagenu

Izvor: B92, 03.Sep.2017

Studenti na Univerzitetu u Kopenhagenu će moći da slušaju predmet "Bijonse, pol i rasa", a na časove se već prijavilo 75 studenata...Predmet će se predavati na sličan način kao i drugi predmeti iz kulture, poput opere, a interesovanje za izučavanje njenog rada bilo je tako veliko, da su predavanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.