Izvor: Radio 021, 28.Avg.2019, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mormoni zabranili nošenje oružja u njihovim crkvama

Mormonska crkva, službeno Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, zabranila je donošenje vatrenog oružja u crkve.

"Crkve su posvećene slavljenju Boga i zaklon su od briga i nevolja sveta. Osim za predstavnike snaga reda na dužnosti, nošenje oružja, bilo ono skriveno ili ne, zabranjeno je", piše u novom propisu Mormonske crkve.

U ranijoj verziji, nošenje oružja se opisivalo kao "neprimereno".

Niz smrtonosnih pucnjava koje su se nedavno zaređale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Sjedinjenim Državama nisu direktno povezane s odlukom Mormonske crkve o toj temi.

Ona je reagovala na promenu zakona u državi Teksas koja je povukla "crkve, sinagoge i druga mesta kulta" s popisa mesta na kojima je nošenje ručnog oružja kažnjivo s godinu dana zatvora. Od 1. septembra svaki vernik može u crkvu da dođe s revolverom, osim ako njegova crkva službeno ne precizira da je oružje zabranjeno.

Mormonska crkva je osnovana 1830. godine u SAD-u, a svetsko sedište nalazi se u Solt Lejk Sitiju, u saveznoj državi Juti. Ima 16 miliona vernika i više od polovine njih živi van Sjedinjenih Država, gde nošenje oružja nije tako rašireno.

Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana temelji se na verovanju u Mormonsku knjigu, nazvanu po bivšem proroku Mormonu koji je u njoj sažeo "obnovljenu" verziju istinske Isusove reči.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.