Izvor: Radio 021, 03.Jun.2020, 09:45

Montenegro erlajns duguje Kontroli letenja Srbije osam miliona evra

Crnogorski avio-prevoznik Montenegro erlajnz duguje Kontroli letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) više od osam miliona evra, pišu danas Novosti.

U Kontroli letenja za list navode da je krajem 2019. godine Vlada Crne Gore donela zakon kojim preuzima dugove te avio-kompanije prema SMATSA, ali je još u pripremi sporazum kojim će se odrediti dinamika isplate duga.

Tokom 2017. godine, u dva izvršna postupka, od Montenegro erlajnza je sudski naplaćen iznos od 4,7 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << evra, ističu u SMATSA.

Montenegro je od ukupnog duga 2019. godine platio dva miliona evra, a preostali dug sa kamatama iznosi osam miliona evra, nastao od 2004. godine do 1. juna ove godine i njega će platiti Vlada Crne Gore.

Autor: FoNet, Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.