Izvor: Radio 021, 30.Maj.2019, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi novosadski hokejaši osvojili prvenstvo Srbije

Mladi novosadski hokejaši, članovi HK "NS Stars" su u sezoni 2018/2019 osvojili prvenstvo Srbije, u konkurenciji dece starosti do 12 godina.

Postigli su sedam pobeda i pretrpeli samo jedan poraz, uz gol razliku 45:9. Osvojili su 21 bod, čak šest više od drugoplasirane beogradske Crvene zvezde. Time se, posle 14 godina pauze, pehar prveka Srbije ponovo vratio u Novi Sad.

Uspeh je tim veći što su mladi Novosađani imali led samo od novembra do kraja aprila, pa su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na neke utakmice išli posle treninga na rolerima.

Ovoj generaciji "NS Starsa" mnogi predviđaju velike uspehe, poput starijih kolega koji nastupaju i za reprezentaciju Srbije. Najstariji u sadašnjoj generaciji tek sada pune jedanaest godina, a većina ima godinu-dve manje. Najbolji igrači su pojačavali ekipe Crvene zvezde i Partizana, na turnirima u inostranstvu, kao i ekipu Segedina u mađarskoj ligi. Pojedini igrači su proglašavani za golgetere ili najbolje igrače na domaćim i međunarodnim turnirima.

Najveći pojedinačni uspeh postignut je na prestižnom turniru "European Golden Puck 2019" u Budimpešti gde su učestvovale ekipe iz Finske, Poljske, Češke, Austrije, Slovačke, Mađarske i Srbije. Tada je Danilo Krstin, u konkurenciji od više od 300 hokejaša, delio prvo mesto računajući broj golova i asistencija.

HK "NS Stars" za narednu sezonu planira organizovanje dva turnira u Novom Sadu kao i učešće na kampovima u inostranstvu, pa se očekuje priliv većeg broja početnika u ovom izuzetno brzom i interesantnom sportu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.